Menu

Fra lokalopgør til samarbejde.

image
07. marts 2021 kl. 21:50
Det er med stor glæde vi kan fortælle at Mørkøv IF og Svinninge IF er gået sammen i et holdsamarbejde på U14 drenge årgangen (2007-08)

Ønsket om et holdsamarbejde mellem Mørkøv og Svinninge, er kommet fra trænerne i forbindelse med efterårets fællestræningen på kunstgræsbanen i Mørkøv.

 

20 drenge og 4 trænere skal i fællesskab udgøre det 11-mands U14 drengehold vi sender på banen i forårssæsonen 2021. Det bliver under navnet SMIF, men sort/hvide spilledragter.

 

Situation.

Fodbold i Mørkøv og Svinninge har gennem generationer været et stærkt tilbud om motion, sammenhold og fællesskab i de to byer. Det er de også den dag i dag, men det er blevet sværere især for ungdomsfodbolden. Hvor udbuddet af fritidsaktiviteter og mindre årgange, gør det svært for klubber i vores størrelse. At tilbyde 11-mands fodbold, når de unge mennesker rammer 14 års alderen. Samtidig oplever vi en stigende tendens til forældre meget tidligt, rykker deres børn til større klubber. Hvilket kan medfører vi er nødsaget til at lukke for fodbold, i ofte velfungerende årgange med dygtige trænere, og engagerede forældregrupper. Fordi vi ganske enkelt ikke er nok til at stille hold.

Som alle andre håber vi i Mørkøv og Svinninge på, at den næste Christian Eriksen eller Pernille Haarder løber rundt hos os. Vi arbejder i tråd med DBU's holdninger - Etisk retningslinjer for klubskifte, og vil til enhver tid hjælpe de spillere videre, hvor modenhed og talent er til mere end vi kan tilbyde.

Hvis vi fremadrettet skal have til tilbud, hvor vi kan udvikle spillere og konkurrer med større klubber. Er vi nået til den erkendelse, at vi ikke kan gøre det alene. Trods det at vores sportslige faciliteter, kvalificerede trænere. Ikke bare matcher men ofte overstiger det man kan tilbyde i mange større klubber. Mangler vi spillerne, målet med samarbejdet er at fastholde, tiltrække nye og byde tidligere spillere velkommen hjem.

 

  • Ved at indgå i et holdsamarbejde, vil vi bedre kunne udvikle og fastholde spillerne i begge klubber.
  • Med flere spillere og trænere på banen, får vi mere kvalitet i træningen. Mere intensitet og stationstræning, hvor alle udfordres på et niveau som passer til den enkelte.
  • Ved samarbejde på U14 drenge siden, kan vi tilbyde 11-mands fodbold på årgangen.
  • Trænings- og kampplan fastlægges på begge klubbers baner.
  • Med nyt logo og spilledragt (hvid/sort) ønsker vi at skabe samhørighed og fællesskab. Uden at gå på kompromis med den stærke klubfølelse som ligger i begge klubber. Mottoet må være "sammen er vi stærkere"

 

Trænerstaben:

Johnny Vind og Michael Grøhn (Mørkøv)

Frederik Nielsen og Henrik Møldum (Svinninge)

 

 

Med sportslig hilsen

Frank Saksun Formand Mørkøv IF fodbold

Peer Lysen Ungdomsformand Svinninge IF

Luk